Waarom bloggen?

Waarom bloggen als ondernemer - meer zichtbaarheid

Blog   •   21 september 2018

Als freelance tekstschrijver ben ik inzetbaar voor verschillende opdrachten. Zo schrijf ik voor diverse opdrachtgevers SEO teksten, productomschrijvingen, blogs en sociale media berichten. In deze blog leg ik uit waarom bloggen een goed idee is én waarom ik denk dat iedere ondernemer het zou moeten doen.

Kennis delen

In mijn blog deel ik informatie over tekstschrijven. Ik geef handige tips en vertel waarom het belangrijk is om krachtige content te ontwikkelen. Op deze manier hoop ik mensen te motiveren, inspireren of in te laten zien dat het soms beter is om het uit te besteden. Als je bereid bent kennis met jouw klanten te delen, zal je merken dat dit enkel positieve reacties oplevert. Het is dé manier om te laten zien dat jij verstand hebt van datgene je aanbiedt.

Om de online zichtbaarheid te vergroten

Zoekmachines zijn dol op informatie. Waardevolle informatie wel te verstaan. Om mijn zichtbaarheid in zoekmachines als Google te vergroten, plaats ik wekelijks een nieuwe blog of column op mijn website. Op deze manier blijft mijn website in beweging, wat gunstig is voor mijn ranking in de zoekresultaten. Wil jij jouw positie in de zoekmachines vergroten? Het kan door middel van een blog.

Klanten hebben een reden om terug te keren

Iedere week een informatieve blog of een amuserende column; het is een reden om mijn website te bezoeken. Sommige bezoekers keren terug voor de column, andere omdat zij op zoek zijn naar tips of informatie. Welke van de twee redenen het ook is; Tekstatelier Van Vugt wordt op deze manier niet vergeten. Hebben jouw klanten een reden om jouw website wekelijks te bezoeken? Geef ze er één.

Aanvulling op mijn portfolio

Natuurlijk ben ik in het bezit van een online portfolio. Echter bestaat deze uit content die ik in opdracht van klanten heb geschreven. Hierdoor ziet men mijn schrijfstijl die is overgoten met een sausje van de opdrachtgever. Dit, omdat ik mij altijd aanpas aan de desbetreffende doelgroep. Met mijn column en blogrubriek laat ik mijn schrijfstijl in zijn puurste vorm zien.

Nieuwe bezoekers bereiken

Dankzij mijn blog ontvang ik nieuwe bezoekers die eerder nog niet van mijn bestaan afwisten. Ze belanden op mijn blog, omdat zij op zoek zijn naar tips m.b.t. tekstschrijven of omdat zij meer willen weten over de voordelen van het inhuren van een tekstschrijver. Met het delen van nieuwe informatie en tips trek je nieuwe bezoekers. Welke ondernemer wil dat nu niet?

Mijn diensten nader toelichten

Op mijn homepage en webpagina’s heb ik vanzelfsprekend informatie staan over mijn diensten, maar dit is allemaal kort en bondig. Met een blog heb ik de mogelijkheid om in te zoomen op alle facetten binnen mijn vakgebied en om kennis te delen. Op deze manier geef ik mensen vertrouwen in datgene ik doe én laat ik zien wat ik in huis heb. Kijk eens kritisch naar de teksten op jouw homepage; zou het niet fijner zijn om jouw potentiële klanten meer te vertellen over datgene jij aanbiedt?

Kortom: waarom bloggen een goede investering is? Omdat het jouw online zichtbaarheid vergroot  en klanten laat zien wat jij allemaal aan kennis in huis hebt.

Een tekstschrijver inhuren voor het laten (her)schrijven van content? Stuur me een berichtje. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Contact

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl

Heb jij een onderneming en ben je na het lezen van dit artikel overtuigd waarom bloggen verstandig is, maar weet je niet goed waar te beginnen? Houd mijn blog dan in de gaten voor tips.

Geen tijd of inspiratie om zelf een blog bij te houden? Een tekstschrijver inhuren voor het schrijven van blogs is een waardevolle investering. Geef het uit handen en laat mij jouw online zichtbaarheid vergroten.