De meest gemaakte fouten op Instagram #2

Meest gemaakte fouten Instagram | Instagram tips

Blog   •  26 april 2021

Twee weken geleden plaatste ik de meest gemaakte fouten op Instagram #1 en omdat er zo ontzettend veel over Instagram te vertellen valt, is het deze week tijd voor nummer twee.

Veel mensen denken dat het niet zoveel voorstelt om een Instagram pagina bij te houden. Je plaatst een aantal keer per week een foto en zet er een stukje tekst met wat hashtags onder en klaar ben je. Veel ondernemers en zzp’ers nemen zich dan ook voor om het tussen de bedrijven door te doen. In de praktijk blijkt dan al snel dat er toch meer tijd in gaat zitten dan ze hadden verwacht. Het resultaat dat ze eruit halen, is vervolgens ook nog eens beperkt. Niet echt motiverend. 

Herken jij dit en weet je niet waar het misgaat?
Lees de onderstaande meest gemaakte fouten op Instagram eens door. Maak jij je schuldig aan één van deze foutjes of heb je een vraag? Laat het me weten in de comments.

1. Alleen verkooppraatjes

Vandaag heb ik een superleuke aanbieding.
Bestel nu en ontvang 10% korting.
Meld je aan voor de nieuwsbrief en betaal geen verzendkosten.
Enzovoorts…

Prop jij de feed op je pagina helemaal vol met verkoop-gerelateerde berichten? Je volgers zullen dit niet waarderen. Er zijn miljoenen accounts om te volgen en over het algemeen zitten we op Instagram om vermaakt en geïnspireerd te worden. Een bedrijf dat ons continu  iets probeert aan te smeren, valt hier niet onder.

Mijn tip:
Kies ervoor om je bedrijf een gezicht te geven en plaats jezelf in de spotlight. Door het persoonlijk te maken, bouw je met je volgers een band op waardoor de kans dat ze je dienst of product kopen, wordt vergroot.

2. Plaatsen om het plaatsen

Je hebt eigenlijk geen tijd en/of inspiratie om iets te plaatsen, maar je hebt al een aantal dagen niets op je feed gezet. Je besluit een foto te schieten en deze erop te zetten. De kwaliteit van de foto is niet top, maar je zegt tegen jezelf dat het er met een filtertje beter uitziet. Qua tekst ben je op dit moment ook niet je meest creatieve zelf dus je zoekt op Pinterest naar een quote en plaatst die eronder.

Kan dit werken? Voor een keertje kom je er misschien mee weg. Doe je dit vaker, dan zal dit niet worden gewaardeerd. Mensen houden van originaliteit en vaak schemert ook de energie, enthousiasme en tijd die je in je post hebt gestopt er wel doorheen.

Mijn tip:
Heb je geen inspiratie? Plaats dan gewoon niets op je feed en focus je op de stories. Een foto die net niet goed is, maar wel weergeeft wie jij bent, kan je beter in een story laten zien. Zet daar dan vervolgens een quote bij of voeg bijvoorbeeld een leuke vraag toe. Zo heb je die dag toch interactie met je volgers gehad.

3. Go with the flow

Geloof me, in mijn vrije tijd ben ik een groot voorstander van het go-with-the-flow-concept, maar als we het over een zakelijk Instagram account hebben dan raad ik het iedereen aan om een contentplanning te maken. Wat dat oplevert? Consequentie. Het is precies datgene dat jij nodig hebt om jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Mijn tip:
Maak een contentplanning en selecteer de dagen waarop je graag een post wilt plaatsen. Ga niet op die dag zelf pas aan de slag met het nadenken over een foto of tekst, maar schiet bijvoorbeeld één keer in de twee weken op één dag alle afbeeldingen die je wilt gebruiken.

Meer informatie

Hey, we zijn alweer aan het einde van het artikel beland. Dat ging snel. Of stijgt alle informatie je toch een beetje naar het hoofd? Als je blij wordt van deze Instagram tips dan kun je er direct mee aan de slag. Ben je na het lezen juist van mening dat het tijd wordt om het uit te besteden, zodat er op vaste dagen in de week – zonder dat jij je daar druk over hoeft te maken – originele content van hoge kwaliteit wordt gepost? Stuur me een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Vind je dit type berichten leerzaam en wil je graag op de hoogte blijven van mijn blogs met social media en schrijftips? Volg me op LinkedIn.

PS: op mijn Instagram pagina plaats ik column-achtige verhalen en gedichtjes. Leuk voor een extra lading positieve vibes op je tijdlijn ;).

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl