Social media uitbesteden

Social media uitbesteden | Instagram uitbesteden | Social media beheerder

Blog   •  26 maart 2021

Je hebt een Instagram- en Facebook-account. Soms plaats je er fanatiek foto’s op. Sommige periodes kom je er niet aan toe. De tekst die onder de foto staat – ook wel de caption genoemd – vind je maar lastig. Vaak plaats je een tekst die op dat moment in je hoofd oppopt. De harde kern van je online volgers geeft je post standaard een like. Maar, nieuwe mensen bereiken en er daadwerkelijk ook verkopen uithalen, dat gebeurt niet vaak genoeg.

Herken jij dit probleem?
Word je niet blij van social media?
Heb je geen tijd om er écht aandacht aan te schenken?
En geen idee hoeveel kanten je ermee op kan?

Besteed het uit. Als contentmaker weet ik exact hoe jij bij je doelgroep opvalt.

Joehoeee hier ben ik!

Instagram staat vol met oogverblindende foto’s en vlotte teksten. Wil jij dus met je hoofd boven het maaiveld uitsteken, dan zal je met kwaliteit op de proppen moeten komen.

In de praktijk blijkt dat mijn klanten vaak veel tijd steken in het maken van de perfecte foto. Maar de boodschap, die wordt er even snel op het laatste moment bij verzonnen. Het resultaat? Een nietszeggende quote of tekst die de aandacht van de doelgroep totaal niet trekt. Regelmatig bevat het ook nog één of meerdere spelfouten. Zonde.

Hoe ik het schrijven van social media teksten aanpak
Op basis van jouw wensen maak ik een contentplanning en zet uiteen wat het verhaal is dat jij wilt vertellen. Dit zet ik vervolgens om in posts. Zo ontstaan er teksten met een doel i.p.v. dat het schrijven van een caption een doel op zich is.

Je bereik vergroten

Heb je een zakelijk account op Instagram, dan kun je zien hoeveel mensen je met een post bereikt. Hoeveel mensen bereik jij gemiddeld? Ben je daar tevreden over? Hoe groter het bereik, hoe meer mensen jouw post zien waardoor het conversiepercentage stijgt. Kanttekening: mits de content die je plaatst van goede kwaliteit is natuurlijk.

Hoe ik jouw bereik vergroot
Ik schrijf captions die i.c.m. de foto in de smaak vallen, gebruik de juiste hashtags, monitor de resultaten en pas op basis daarvan de content aan. Ook ga ik het gesprek met je doelgroep aan waardoor de betrokkenheid groeit.

Meer informatie social media uitbesteden

Is jouw Instagram of Facebook-pagina geen pronkstuk?
Heb je te weinig tijd om consequent, sprankelende content te plaatsen?
Vind je het verzinnen van de posts lastig?
Wil je niet alleen het schrijven van de teksten, maar ook het maken van de foto’s uitbesteden?

Kies ervoor om je social media aan mij uit te besteden en geniet van de vrijheid die het oplevert. Hierdoor houd je tijd over die je vervolgens weer kan stoppen in de dingen waar je wel blij van wordt. En dat zijn er vast een hele hoop.

Stuur me een berichtje. Als ik ergens enthousiast van wordt, dan is het social media.
Benieuwd naar hoe mijn eigen Instagram-pagina eruitziet? Neem een kijkje.

 

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl

Heb jij een onderneming en wil je ook graag een blog beginnen? Houd mijn blog dan in de gaten voor tips.

Geen tijd of inspiratie om zelf een blog bij te houden? Een tekstschrijver inhuren voor het schrijven van blogs is een waardevolle investering. Geef het uit handen en laat mij jouw online zichtbaarheid vergroten.