Over mij | Tekstatelier van Vugt

WIE IK BEN & WAT IK DOE

Hola! Mijn naam is Joyce van Vugt en ik schrijf teksten voor feel good ondernemers, omdat ik me graag omring met mensen die hun passie volgen en iets moois teweeg willen brengen. Wanneer ik iemand vol sprankel over zijn bedrijf, plannen en dromen hoor praten, word ik enthousiast. De creatieve radars in mijn hoofd beginnen te draaien en ik kan niet wachten om bruisende teksten – die de boodschap écht overbrengen – te creëren.

Wat voor teksten ik dan schrijf? Eigenlijk allerlei soorten. Van columns en blogs tot social media berichten, webteksten en cursussen. Zolang de teksten een creatieve insteek hebben en niet puur en alleen voor Google gecreëerd worden, zeg ik volmondig ja.

Gaan jij en ik samenwerken, dan ben ik veel meer dan een tekstschrijver. Tijdens het project zie ik mezelf als onderdeel van jouw onderneming. Daarom denk ik actief met je mee en geef advies, omdat ik geloof dat daardoor de mooiste resultaten ontstaan. Ook leer ik je tijdens een kennismakingsgesprek en interview graag beter kennen, zodat ik content kan schrijven die jouw unieke verhaal vertelt. Jouw droom wil ik vangen in een toptekst. Voor minder doe ik het niet.

MIJN ACHTERGROND

Voordat ik besloot om Tekstatelier Van Vugt op te richten, bevond ik me in hele andere branches. Zo belandde ik vanuit mijn studie als Juridisch Medewerker bij een incassobureau en na enkele jaren verruilde ik deze baan voor een functie als medewerker huurzaken bij een advocatenkantoor om uiteindelijk als Administratief Juridisch Ondersteuner bij een overheidsinstelling te belanden.

Geen enkele werkplek of functie gaf mij het yes-ik-zit-op-mijn-plek-gevoel. Dus besloot ik bij mezelf na te gaan wat het nu precies was dat me blij maakte. Schrijven! Naast mijn baan startte ik daarom een opleiding aan de Schrijversacademie. Hierbij koos ik voor de specialisatie columns & blogs. Ook volgde ik hierna – en nog steeds – cursussen om mijn kennis o.a. op het gebied van SEO en Storytelling te ontwikkelen.

DROMEN ZIJN ER OM TE REALISEREN

Lang nadenken en twijfelen, daar doe ik niet aan. Als je iets wil dan moet je ervoor gaan. Naast dat ik graag als tekstschrijver zou willen werken, wilde ik ook een wereldreis maken. Om deze reden besloot ik om in een gunstige markt mijn huis te verkopen om voor onbepaalde tijd te gaan reizen. Voor vertrek schreef ik me in bij de kamer van koophandel en maakte dus in één klap twee dromen waar: ik ging als digital nomad de wereld verkennen!
Wil jij jouw droom ook waarmaken? Ik help je erbij.

HEB JIJ EEN DROOM, WIL JE DEZE WAARMAKEN EN KAN JE HULP GEBRUIKEN VAN EEN TEXTPERT?
LATEN WE VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN.
Contact

WAAROM TEKSTATELIER VAN VUGT

Toen ik voor mezelf wilde beginnen, moest ik natuurlijk een bedrijfsnaam kiezen. Moeilijk, want ik wilde dat het tijdloos was. De keus om mijn achternaam erin te verwerken, was daarom snel gemaakt. Maar wat moest erbij?

Tijdens een brainstormsessie plopte het woord tekstfabriek in mijn hoofd omhoog. Al snel bedacht ik dat die naam eigenlijk precies verwoord wat ik niet wil zijn. Ik wil geen fabriek runnen waar ik aan de lopende band steeds hetzelfde produceer. Ik schrijf op maat gemaakte teksten die opgebouwd zijn uit woorden die bij jou en jouw onderneming passen. Iedere persoon is anders en praat op een andere manier. Iedereen heeft een andere missie en visie en bepaalde ideeën over de toekomst. Dertien in een dozijn teksten produceren, dat wil ik niet. Ik neem de tijd om jou te leren kennen, schrijf een verhaal, vraag jouw mening, schrap de stukken die beter kunnen en herschrijf totdat er een smeuïge en unieke tekst ontstaat. Er wordt een stuk gecreëerd dat nog niet eerder bestond en waarvan er maar één is, net zoals dat in een atelier gebeurt.

PERSOONLIJKE NOOT

In oktober 2019 heb ik een niertransplantatie gehad. In het jaar dat daarna volgde, waren er veel complicaties en ziekenhuisopnames. Ik kon in die periode niet werken en was volledig arbeidsongeschikt. Klinkt heftig. Was het ook. Waarom ik er op mijn ‘over mij’ pagina iets over vertel? Omdat het zijn van nierpatiënt mij heeft gevormd tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Zo ben ik iemand die niet snel beren op de weg ziet. Ik denk altijd in mogelijkheden, ben een doorzetter en streef ernaar om het maximale uit mijn leven te halen. Het is namelijk kostbaar en veel te mooi om de kantjes er vanaf te lopen. Mezelf met heel veel enthousiasme voor de volle 100% inzetten, dat is wat ik als tekstschrijver – maar ook als mens – doe.

BENIEUWD NAAR MIJN CREATIEVE UITSPATTINGEN OP INSTA?
WIL JE ME EEN VRAAG STELLEN, IETS VERTELLEN OF KENNISMAKEN?
KOM MAAR DOOR!
Ja, dat wil ik

TEKSTATELIER VAN VUGT

Teksten laten schrijven voor je website?
De content op je webpagina’s laten optimaliseren?
Meer organisch verkeer generen door een betere positie in de zoekresultaten?

Het inhuren van een tekstschrijver is dé oplossing. 

CONTACT

Tekstatelier Van Vugt
Joyce van Vugt
Centrum  Den Bosch

EMAIL
info@tekst-atelier.nl