Mijn ideale klant

Feel good ondernemers | Tekstschrijver Den Bosch

Blog   •   21 juli 2021

Vier jaar geleden schreef ik me onder de naam Tekstatelier Van Vugt in bij de Kamer van Koophandel. Vol enthousiasme stortte ik me in het avontuur. Met mijn laptop onder mijn arm en backpack op mijn rug verlaatte ik Nederland om de wereld al werkend te gaan ontdekken.

Allerlei soorten opdrachten passeerden de revue. Zo schreef ik teksten voor websites, webshops en blogs en al snel werd duidelijk dat naar SEO-content (oftewel teksten die ervoor zorgen dat een website in Google goed scoort) veel vraag was. Ik besloot dan ook al snel om mezelf hierin te specialiseren. Wekelijks las ik informatieve artikelen op het gebied van SEO en monitorde webpagina’s en de daarbij behorende stroom van online bezoekers.

Had ik het gevoel mijn roeping te hebben gevonden? Nee.
Was er voldoende werk? Jazeker.
Werd ik er gelukkig van? Niet per se.

Twee jaar later kwam ik weer terug in ons geliefde landje. Ik was een hele bak ervaringen rijker en voelde me ontzettend geïnspireerd.  Mijn hart volgen, maakte me gelukkig en ik was vastberaden om die trend ook in mijn geliefde Den Bosch voort te zetten. Maar toch bleef ik allerlei soorten opdrachten aannemen. Terwijl ik mezelf had voorgenomen me juist meer als creatief tekstschrijver te profileren, want dat was hetgeen dat me energie gaf.

Toen werd ik in oktober 2019 getransplanteerd waarna ik ruim een jaar niet kon werken. Hoewel dit klinkt als een jaar van stilstand blijkt het achteraf een ontzettend waardevol jaar te zijn geweest. Doordat mijn leven letterlijk in de pauzestand belandde, had ik ontzettend veel tijd om na te denken. Het beeld van wat ik als ondernemer precies wilde doen, werd in dat jaar steeds helderder en ook kwam ik erachter dat ik eigenlijk heel goed wist wie mijn ideale klant is. Toen ik begin dit jaar mijn werkzaamheden weer langzaam oppakte, besloot ik het jaar te gaan gebruiken om Tekstatelier Van Vugt net even wat anders in te richten en mezelf te presenteren aan mijn doelgroep. Want hoe kan mijn ideale klant van mijn bestaan afweten als ik mezelf niet duidelijk aan hem of haar voorstel?

Dus hola! Hier ben ik. Een creatief tekstschrijver die samenwerkt met feel good ondernemers die hun droom (willen) verwezenlijken. Omdat ik deze ondernemers help om hun ideeën en dromen om te zetten in tekst zou je ook kunnen zeggen dat ik een schrijvende dromenvertaler ben. De soorten teksten die ik schrijf verschillen enorm; van webteksten en flyers tot cursusmateriaal en blogs. Wil je meer weten over datgene dat ik doe of wek ik je interesse? Kijk dan eens rond in mijn dienstenaanbod of stuur me een berichtje. Helemaal vrijblijvend onder het genot van een kopje koffie (virtueel) kennismaken behoort altijd tot de mogelijkheden.

Contact

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl

Heb jij een onderneming en wil je ook graag een blog beginnen? Houd mijn blog dan in de gaten voor tips.

Geen tijd of inspiratie om zelf een blog bij te houden? Een tekstschrijver inhuren voor het schrijven van blogs is een waardevolle investering. Geef het uit handen en laat mij jouw online zichtbaarheid vergroten.