WAAROM EEN TEKSTSCHRIJVER INHUREN?

Redenen om een tekstschrijver in te huren

Blog   •   28 september 2018

Een tekstschrijver inhuren kost geld en daarom is het voor sommige ondernemers lastig om de eerste stap te zetten. Waarom ik denk dat het nemen van die stap in veel gevallen toch een goed idee is, vertel ik in dit artikel.

De belangrijkste reden; een tekstschrijver kost geen geld, het levert juist geld op. Een goede tekstschrijver creëert teksten die ervoor zorgen dat de doelgroep de weg naar jouw website gemakkelijker weet te vinden. Dit komt doordat kwalitatief goede teksten worden gewaardeerd door zoekmachines als Google. In plaats van periodiek een adverteerbudget beschikbaar te stellen, kan je er ook voor kiezen om eenmalig te investeren in een tekstschrijver.

De boodschap komt niet over

Als ondernemer kan je uren over jouw bedrijf praten. Het is jouw passie en jij kan het als geen ander face-to-face verkopen. Mensen zien je stralen terwijl je erover praat, waardoor de boodschap binnenkomt. Schriftelijke communicatie is echter ingewikkelder. De lezer ziet de persoon achter de tekst niet én daarom is het van belang dat deze de aandacht weet vast te houden. Is de content te lang, onsamenhangend of komt er te veel jargon in voor, dan is de kans groot dat de lezer jouw website afsluit en op zoek gaat naar een ander bedrijf met een soortgelijke dienst.

Te weinig tijd

Het schrijven van een goede tekst kost tijd. Tijd, die je als ondernemer hoogstwaarschijnlijk niet hebt. Veel ondernemers schrijven daarom éénmalig de content voor hun website en laten het hierbij. Zonde! Om een website up-to-date te houden, dien je regelmatig nieuwe content te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een blog of column.

Het periodiek plaatsen van nieuwe teksten is goed voor de vindbaarheid in zoekmachines. Hoe meer waardevolle content je deelt, hoe beter jouw website wordt beoordeeld. Bovendien geeft een interessant of vermakelijk artikel jouw vaste klanten een reden om terug te keren naar de website. Heb je geen tijd om content te schrijven, raffel het dan niet af. Besteed het uit of doe niets. Slechte content werkt averechts.

Verkeerde informatie verstrekken

Als ondernemer weet jij alles over jouw dienst of product en daarom kan het lastig zijn in zogenoemde Jip-en-Janneke-taal te schrijven. Vaak geeft een ondernemer ongemerkt te veel technische informatie waar de klant niet op zit te wachten en slaat vervolgens relevantere informatie over.

Een tekstschrijver is een buitenstaander en kijkt op een objectieve manier naar jouw onderneming. Het schrijven van een wervende tekst die een potentiele klant aanspreekt is hierom eenvoudiger en levert bovendien frissere content op.

Erken jouw kwaliteiten

Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Als ondernemer ken jij de jouwe als geen ander. Behoort het schrijven van een wervende tekst daarbij? Of heb je er een hekel aan en zie je er als een berg tegenop? Is dat laatste het geval, doe het dan vooral niet. Geloof me, een lezer heeft het direct door als je de tekst er met moeite uitgeperst hebt en zal eerder afhaken.

Lees ook tips voor het schrijven van online teksten.

Foutloos schrijven, het is lastig

Een goede tekst bestaat uit zowel korte- als lange zinnen en mag absoluut geen spelfouten bevatten. Het moet in heldere taal zijn geschreven en uit niet teveel – maar ook niet te weinig – informatie bestaan. Vind jij het lastig een lekker lopend verhaal te schrijven zonder dat de zinnen zich vullen met grammaticale fouten? Denk na over het inhuren van een tekstschrijver, zodat jij je kunt focussen op de dingen waarin je uitblinkt.

Iemand inhuren voor het herschrijven van teksten? Het schrijven van SEO teksten of creatieve teksten? Stuur me een bericht. Ik vertel je graag meer over datgene ik voor jou kan betekenen.

Contact

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl

Heb jij een onderneming en wil je ook graag een blog beginnen? Houd mijn blog dan in de gaten voor tips.

Geen tijd of inspiratie om zelf een blog bij te houden? Een tekstschrijver inhuren voor het schrijven van blogs is een waardevolle investering. Geef het uit handen en laat mij jouw online zichtbaarheid vergroten.