Blogs plaatsen

Blogs laten schrijven: de voordelen.

Blog   •   18 november 2020

Jouw website is helemaal op orde. De lay-out is om door een ringetje te halen, de navigatie is gebruiksvriendelijk en de teksten lezen vlot weg en zijn ook nog eens overtuigend. Toch zijn er een aantal onderwerpen waarover je nog graag wil vertellen, maar je weet zo één, twee, drie niet waar je die op de homepage moet plaatsen. Natuurlijk wil je daarnaast ook dat Google je website blijft waarderen, zodat potentiële klanten jou via zoekmachines gemakkelijk kunnen vinden. Nu en in de toekomst. 

Hoe je dat aanpakt? Door een blogcategorie in te bouwen. Een blog geeft jou de vrijheid om over allerlei onderwerpen te schrijven; die natuurlijk met jouw product of dienst te maken hebben én binnen het interesseveld van jouw doelgroep vallen.

De online zichtbaarheid vergroten

Heeft jouw website meer te bieden, dan word deze door zoekmachines beter opgepikt. Door middel van blogs voeg je waardevolle content toe die jouw bezoekers informeert, enthousiasmeert en prikkelt om juist jouw product of dienst af te nemen.

Feitje: Google houdt van websites die in beweging zijn. Periodiek blogs plaatsen zorgt hiervoor. Een bijkomend voordeel is dat jij in jouw blogs overkomt als een ware specialist en dat wekt gegarandeerd vertrouwen op bij de lezer.

Blogs laten schrijven óf toch zelf doen

Word jij helemaal blij van het schrijven van teksten?
Heb je genoeg tijd over om onderwerpen te verzinnen, een blog te produceren én die online te plaatsen?
Kies ervoor je blogs zelf te schrijven. Zo bespaar je geld en ben je actief betrokken bij alles wat er online op jouw website verschijnt.

Vind jij het lastig om tijd vrij te maken voor het schrijven van teksten? Besteed het dan uit.
Het kost inderdaad geld, maar het levert op de lange termijn meer op.

De voordelen van blogs plaatsen

Het bespaart tijd

Het verzinnen van een onderwerp, schrijven van een blog en het online plaatsen ervan kost tijd. Ben je ontzettend druk, dan is de kans groot dat het schrijven van blogberichten steeds opzij wordt geschoven waardoor er niet consequent berichten worden gepost.

Met het inhuren van een tekstschrijver ben je er zeker van dat er periodiek een bericht verschijnt. Het enige wat je moet doen is af en toe in gesprek gaan met de tekstschrijver, die van een duidelijke briefing voorzien en eventuele inhoudelijke fouten uit de blogs schrappen. Vaak is dit laatste alleen in het begin van toepassing. Als je een tijdje met een en dezelfde copywriter samenwerkt, raak je op elkaar ingespeeld.

Liever zelf de blogs online plaatsen, zodat je de regie in handen houdt? Je kunt een copywriter ook alleen voor het schrijven van de content inhuren.

SEO-waardige blogs

Een goede copywriter weet hoe je een blogbericht indeelt. Hij zorgt voor de juiste kopjes, een duidelijke structuur en een logisch call to action. Zoekwoorden worden door hem bovendien op een subtiele manier in de tekst verwerkt, zodat ze voor lezers niet op een storende manier aanwezig zijn. Zo worden jouw blogs niet alleen door je bezoekers, maar ook door zoekmachines enthousiast ontvangen.

Nadelen blogs laten schrijven

Briefen kost tijd

Een tekstschrijver alleen de opdracht geven om een blog te schrijven is niet voldoende. Je moet hem van input voorzien.
Waar moet het artikel over gaan, welke informatie wil je er absoluut in verwerkt hebben en wat wil je ermee bereiken?

Om een goede briefing te kunnen geven, moet je precies weten wat belangrijk is voor jouw doelgroep.
Meer weten over het opstellen van een briefing? Lees dan ook briefing voor een tekstschrijver.

De blogs zijn minder specialistisch

Zelf weet jij alles over jouw bedrijf en product of dienst en hierom ben je in staat diepgaande informatie te geven. In het geval van de tekstschrijver is dat niet zo. De blogberichten zullen daarom minder diepgaand zijn, dan wanneer je ze zelf schrijft.

Als kanttekening moet ik hierbij vermelden dat dit voor lezers erg prettig kan zijn. Als eigenaar van een bedrijf ben je soms geneigd om juist té veel informatie te verstrekken, waardoor het voor lezers snel ingewikkeld of saai wordt. Het ligt er dus maar net aan hoe goed je bent in het filteren van informatie.

Meer informatie

Wil je graag periodiek een blog op je website plaatsen en heb je zelf geen tijd óf heb je geen talent voor het schrijven van teksten? Stuur me een berichtje. Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen.

Contact

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl

Heb jij een onderneming en wil je ook graag een blog beginnen? Houd mijn blog dan in de gaten voor tips.

Geen tijd of inspiratie om zelf een blog bij te houden? Een tekstschrijver inhuren voor het schrijven van blogs is een waardevolle investering. Geef het uit handen en laat mij jouw online zichtbaarheid vergroten.