Webshop verbeteren?
Het is een investering

Webshop verbeteren | Productomschrijvingen en productteksten laten schrijven

Blog   •   2 maart 2021

Webshop verbeteren? Top idee!
Door de opkomst van het coronavirus willen steeds meer ondernemers hun webshop op orde brengen. In de jaren voor de komst van de vervelende pandemie was de online webwinkel voor veel ondernemers slechts bijzaak. Verkochten ze online hier en daar wat producten, dan was dat mooi meegenomen, maar het echte geld dat zat hem toch echt in de verkopen die ze in de winkel deden.

Door alle coronamaatregelen krijg ik de laatste maanden dan ook steeds vaker aanvragen binnen. Wat kost het om een webshop te verbeteren? Hoeveel kost het om productteksten te laten schrijven? Nadat ik heb geantwoord, krijg ik vaak te horen dat mensen het een flinke investering vinden.

Heb jij nooit iets aan jouw webshop gedaan, zijn er geen productomschrijvingen en categorieteksten aanwezig en is ook de indeling onlogisch? Het zal dan – door de vele uren die er voor mij als SEO tekstschrijver in gaan zitten – inderdaad een aanzienlijk bedrag zijn.  Mits je het goed wilt aanpakken natuurlijk.

Waarom ik denk dat het laten schrijven van o.a. productteksten een fantastische investering is?
Ik vertel het je graag.

Orde in de chaos scheppen

Op de eerste plaats ga ik als tekstschrijver met verstand van webshops inzoomen op de indeling van jouw webshop. Is de onderverdeling van de producten logisch? Is het duidelijk wat je allemaal verkoopt? Kunnen klanten al hetgeen jij aanbiedt gemakkelijk vinden? Staat het niet vol met technische ingewikkeldheden?

Op basis van mijn bevindingen zal ik je adviseren over de navigatie en indeling van jouw webshop. Een gebruiksvriendelijke webshop betekent meer shopgemak en dat staat gelijk aan blije klanten die langer blijven rondhangen en sneller een aankoop doen.

* Heb jij een chaotische webshop en is de indeling onlogisch? De kans is groot dat jouw bezoekers na enkele secondes zoeken jouw website verlaten en hun winkelmandje gaan vullen bij de concurrent.

Enthousiasmeren is converteren

Jouw bezoekers hebben het product gevonden waarnaar zij op zoek zijn. Als ze deze aanklikken dan zien ze een foto. En qua tekst? Helemaal niets. Of vooruit… alleen een titel. Ze beginnen te twijfelen. Wat als er meerdere varianten van dit product zijn? Is dit wel exact datgene waarnaar ik op zoek was? Heb ik het wel echt nodig? Hmm… het is toch best wel prijzig eigenlijk. Ik denk er nog even over na.

De producttekst fungeert als verkooppraatje. Je benoemt erin wat het product is, wat je ermee bereikt en waarom het je leven beter maakt. Gaat het om een kledingstuk? Vermeld dan ook van welke stof het is gemaakt, welke pasvorm het kledingstuk heeft en waarmee het leuk te combineren is.

Door mensen van een mooie foto en voldoende informatie te voorzien – vermijd daarentegen wel de technische details – maak je ze enthousiast. Hebben ze nog een klein duwtje in de rug nodig voordat ze op bestellen klikken? Met een goede productomschrijving help je ze over de drempel.

De beste investering voor 2021

Heb jij een webshop, maar kan deze wel een update gebruiken?
Geloof me als ik zeg dat het een van de beste investeringen is die jij in 2021 kunt doen. Dit is het moment!
Met een goede webshop zal je meer klanten naar je website trekken en het conversiepercentage verhogen.

Ja het is waar. Aan het verbeteren van je webshop hangt een prijskaartje; zoals er ook aan jouw producten en/of diensten een bepaald bedrag is gelinkt. Maar, wanneer jouw online verkoopcijfers stijgen, verdien je jouw webshop-investering zo weer terug.

Meer informatie webshop verbeteren

Zou je graag meer te weten komen over het laten schrijven van productomschrijvingen – ook wel productteksten genoemd? Stuur me een berichtje! Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden met betrekking tot het verbeteren van jouw webshop.

Zelf aan de slag met het schrijven van productteksten? Lees dan ook mijn blog: creëer unieke productomschrijvingen.

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl

Heb jij een onderneming en wil je ook graag een blog beginnen? Houd mijn blog dan in de gaten voor tips.

Geen tijd of inspiratie om zelf een blog bij te houden? Een tekstschrijver inhuren voor het schrijven van blogs is een waardevolle investering. Geef het uit handen en laat mij jouw online zichtbaarheid vergroten.