Goede voornemens december 2020

Goede voornemens december 2020 - meer online zichtbaarheid

Blog   •   3 december 2020

Ineens is het moment daar.
De eerste dag.
Van de laatste maand.
In dit bijzonder gekke jaar.
Een jaar waar soms.
Geen eind aan leek te komen.
Alle plannen die ik had.
Zijn voor tijdelijk.
Omgezet in dromen.
Toch bracht het jaar.
Ondanks de zaken die misgingen.
Ook veel nieuwe ideeën.
En mooie kansen en dingen.
Dus kies ik ervoor eens terug te blikken.
De hersens te laten kraken.
Over hoe dit rare jaar.
Op een positieve manier.
Met BIG BANG af te maken.

Dit bovenstaande gedichtje plaatste ik afgelopen week op mijn Instagram-profiel. Voor mijn gevoel leek dit jaar namelijk lang te duren (wat overigens niet aan corona te wijten was, maar aan mijn niertransplantatie en complicaties maar dat terzijde) maar toch leek het dan toch zomaar ‘ineens’ december te zijn. 

Terugblikken op 2020

In 2020 gebeurde er natuurlijk heel veel gekkigheid. Door de corona-pandemie raakten veel bedrijven financieel in de problemen. Plannen moesten worden aangepast en we moesten allemaal blijven meebewegen en ons aanpassen om zo het beste van de situatie te maken.

Omdat ik geloof dat er uit iedere negatieve situatie iets positiefs voortvloeit, kijk ik even achterom. Wat zijn op professioneel vlak de positieve dingen van 2020?

Website verbeteren

Dit is voor mij absoluut een van de voordelen geweest dit jaar. Natuurlijk in de voorgaande jaren was ik ook in het bezit van een website, maar deze bevatte enkel de basisinformatie. Ik haal mijn opdrachten voornamelijk via-via binnen en daardoor had het optimaliseren van mijn website eigenlijk nooit prioriteit.

Voor mijn klanten schrijf ik SEO-waardige content, zodat zij hoger in Google scoren en aantrekkelijke teksten hebben die bij lezers in de smaak valt. Waarom had ik dit zelf dan niet? Noem het een gebrek aan tijd of misschien nonchalance. In 2020 werden mijn ogen geopend en vond ik dat het tijd was om mijn skills ook in te zetten voor het vergroten van de zichtbaarheid van mijn eigen website. Ik had er nu immers de tijd voor… die kans moest ik benutten!

Creatieve content schrijven

Weet je waar ik ook echt heel blij van word? Het schrijven van creatieve teksten, zoals columns en gedichtjes. In 2018 en 2019 was ik op wereldreis en heb ik, hoe gek het ook klinkt, eigenlijk geen creatieve tekstjes geschreven. Ik werkte in deze periode wel als SEO-tekstschrijver, dat wel. Maar de tijd die ik daarnaast overhield, besteedde ik vooral aan het ontdekken van de wereld.

In 2020 besloot ik dat het tijd was om mijn liefde voor creatief schrijven weer aan te wakkeren. Wat ik met de creaties zou doen dat wist ik in eerste instantie niet. Totdat ik op een dag wakker werd en bedacht dat ik ze zowel op mijn website als Instagram zou plaatsen. Het plaatsen van deze hersenspinsels doe ik nu – op Instagram – pas sinds één maand. Mijn volgers zijn in die tijd van 334 naar 680 gegroeid! Ook leid ik via Instagram meer bezoekers naar mijn website.

Goede voornemens voor december

Dan nu… waar ik mij de laatste maand van dit jaar eens flink op ga focussen:

1. De optimalisatie van mijn website afronden; nog even de laatste puntjes op de i zetten. *

2. Creatieve teksten schrijven en die delen met anderen, zodat ik mijn bereik op social media vergroot. Dit is overigens ook goed voor mijn online zichtbaarheid met Tekstatelier Van Vugt, want ik haal via Instagram ook organisch verkeer binnen.

3. Het volgen van een cursus. Ik heb – om me te verdiepen in het opbouwen van pensioen – de cursus Samen starten met beleggen aangeschaft van Nowherdays.

* Mijn website is natuurlijk nooit klaar. Ik blijf altijd bloggen en columns plaatsen, dus ik heb het over de vaste pagina’s in het menu.

En jij?

Wat zijn jouw goede voornemens voor de maand december?

Wil jij de teksten van jouw website onder handen nemen zodat jij 2021 helemaal up to date begint? Je teksten laten (her)schrijven, zodat je beter wordt opgepikt door Google? Of je online zichtbaarheid vergroten door je social media kanalen professioneler in te richten?

Ik ben benieuwd hoe jij het jaar op een positieve manier gaat afsluiten! Deel het in de comments :).

Welkom! In mijn blog lees je alles over tekstschrijven. Op zoek naar tips, informatie of inspirerende artikelen over het schrijven van (online) content? Iedere twee weken plaats ik een nieuw bericht.

Verzoekjes of opmerkingen?
Ik schrijf graag over dingen die jou interesseren. Laat het me weten: info@tekst-atelier.nl

Heb jij een onderneming en wil je ook graag een blog beginnen? Houd mijn blog dan in de gaten voor tips.

Geen tijd of inspiratie om zelf een blog bij te houden? Een tekstschrijver inhuren voor het schrijven van blogs is een waardevolle investering. Geef het uit handen en laat mij jouw online zichtbaarheid vergroten.

Contact