Mini dansje

Mini dansje column - reden voor een feestje

Column   •   25 november 2020

Onderweg naar de voor mij o zo vertrouwde Appie passeer ik een hardop mopperende voorbijganger op de stoep. Slechts twee minuten later ben ik tijdens het oversteken onder de indruk van een auto die met minstens tachtig kilometer per uur door de Vughterstraat scheurt en in mijn favo supermarkt kruisen meerdere hard zuchtende mensen mijn pad.  Zoveel onrustige energieën op de vroege maandagochtend. Al komt deze constatering wel overeen met iets wat me de laatste paar weken steeds vaker opvalt; een dalend tolerantiegehalte.

Een aantal van ons homo sapiens loopt met een kort lontje over straat en ziet de hele toestand somber in. Ze ontwikkelen meningen over hoe het beter kan – of moet – en schreeuwen deze van de daken. Correctie: ventileren deze graag op social media. Voor de duidelijkheid: ik snap het helemaal. De hele corona-toestand duurt ook lang en het niet in zicht hebben van een einddatum is bloedirritant. De gesloten restaurants, bars, sportlessen en andere locaties waar je het eropuit-gevoel bij kunt opwekken, zitten potdicht en voor ons Brabanders is het ondertussen ook nog eens duidelijk geworden dat de vusten bier, enorme ladingen worstenbroodjes en nieuwste carnavalskrakers aankomend jaar niet uit de kast worden getrokken.

Maar toch, die pruillip is niet nodig. Er zijn namelijk echt wel momenten waarop je blij kunt zijn en in gedachte een happy-dance kunt doen. Een minifeestje kunt houden. Zelfs bijna iedere dag. Om verschillende redenen. Die helemaal niet groots en meeslepend hoeven te zijn.

Zo heb ik zelf afgelopen vrijdag mijn laatste behandeling tegen afstoting gehad. De behandelingen waren lichamelijk een zware aanslag dus ik ben zo blij dat ik – voor nu – klaar ben. Ook is het mij deze maandag gelukt om een column te plaatsen en ga ik vandaag weer starten met het opbouwen van energie door een stuk(je) te gaan wandelen. Oké ik weet het. Het klinkt misschien irritant positief. Helemaal als ik het zo achter elkaar opsom. Maar wanneer je erop oefent om de momentjes met geluk te herkennen, zal je ze steeds gemakkelijker vinden en weten te omarmen. Ook in tijden waarin het (l)even minder gaat.

Enthousiast na het lezen van mijn columns?

Volg me op Instagram en/of LinkedIn, zodat je een melding krijgt als ik een nieuwe column plaats.