BLONDES HAVE MORE FUN

Column   •   28 oktober 2016

Druk gebarend met zijn rood aangelopen hoofd zie ik hem worstelen. Hij wijst regelmatig op een geforceerde manier haar kant op en schudt zijn hoofd wild van links naar rechts. Zij staat daar met een flauwe glimlach en laat hem zijn verhaal doen. Af en toe opent ze haar mond, maar sluit hem voordat er een reeks woorden uit kan ontsnappen. Zwijgen is in vele gevallen goud, dit is zo’n moment.

Mijn hand reikt naar de afstandsbediening om het volume wat op te schroeven en mijn woonkamer vult zich met het harde stemgeluid van de heer Trump. Hillary zou liegen en bedriegen. Duizenden mails verbergen en als zij aan de macht komt is één ding zeker, Amerika verliest haar nummer één positie wereldwijd. Het land is er al zo slecht aan toe, het is tijd voor een krachtig figuur die de touwtjes weer in handen neemt. Een heerser die met de bezem door het land gaat en een muur bouwt zodat er geen onrustzaaiers en profiteurs meer bijkomen.

Van zijn alles behalve sociale opvattingen schiet de kramp spontaan in mijn gekromde tenen. Maar, sinds een aantal dagen ben ik iets milder geworden in mijn mening over Donald. Hij kan er misschien wel helemaal niets aan doen. Ik heb een verband gevonden, een verband tussen grof gebekte personen en opzichtig geblondeerd haar. Geert Wilders, Boris Johnson en Donald Trump hebben allen zo’n onflatteus kapsel. Alle drie lijken zij niet gemakkelijk in de omgang en ze bonjouren hun standpunten op een niet al te subtiele manier de wereld in. Het is al langer bekend dat waterstofperoxide niet goed is voor het haar. Het wordt er dun, grauw en als je pech hebt dood van. Zou het goedje naast het beschadigen van het vachtje op het hoofd ook doordringen tot in de hersenpan? Elke kleurbeurt wordt er een stukje aangetast en dan met name in het gedeelte waar het empathisch vermogen zich bevindt.

Mijn tip aan Donald en Geert; neem het zekere voor het onzekere. Laat je haar lekker uitgroeien. Gooi er een voedend avocado masker in en laat die haarwortels gerust ademhalen. Sommige schades zijn onomkeerbaar, maar voorkomen dat een nog groter gedeelte wordt aangetast of in het ergste geval volledig afsterft is te proberen. Vergeet de slogan: ‘Blondes have more fun’. Ik weet zeker dat jullie een donker kapsel ook prima kunnen rocken!

WORD JE ENTHOUSIAST VAN MIJN COLUMNS?

VOLG ME OP LINKEDIN ZODAT JE EEN MELDING KRIJGT WANNEER IK EEN NIEUWE COLUMN PLAATS OF HOUD MIJN WEBSITE IN DE GATEN.